cabinet medical  

 
Home
 HomeHome
Medicina muncii
 Medicina munciiMedicina muncii
Medicina de familie
 Medicina de familieMedicina de familie
Analize de laborator
 Analize de laboratorAnalize laborator
Explorari functionale
 Explorari functionaleExplorari functionale
Lista de preturi
 ListaLista de preturi
Clientii nostri
 Clientii nostriClientii nostri
Personal medical
 Personal medicalPersonal medical
Contact
 ContactContactAnalize de laborator
Analize de laborator


Analize laborator


Recoltari de produse biologice la domiciliu

Corpo San Servicii Medicale, in colaborare cu laboratorul de analize medicale din strada Hatman Sendrea nr 2, parter (email:lab_nicolina@yahoo.com) va ofera peste 100 de investigatii diferite de laborator.

Efectuam deplasari la domiciliu pentru recoltari de produse biologice în vederea efectuarii analizelor de laborator pentru persoanele în vârsta si pentru pacientii aflati în stare critica, cu programare telefonica.

Recoltarea urinei:

Analiza urinei se face nu numai in cazul bolilor aparatului urinar. In raport cu analiza solicitata se recolteaza fie urina de dimineata fie urina din 24 ore. Persoanele, indiferent de sex, care recolteaza urina la domiciliu trebuie sa tina cont de considerentele de mai jos.
Recipientul (borcanul sau stila) în care se recolteaza urina sa fie perfect curat, spalat cu apa si soda, apoi bine clatit. Atentie se va da si dopului respectiv capacului recipientului. Se va recolta urina proaspata de dimineata , imediat dupa desteptare si direct in recipientul destinat transportului produsului biologic la laborator.
Cantitatea minima de urina necesara este de 100 ml.
Nu are importanta daca persoana a mai urinat in timpul noptii Pe sticla se va lipi o eticheta cu numele si varsta persoanei supuse analizei.
Daca medicul suspecteaza o infectie urinara, se recomanda o urocultura. In aceasta situatie, urina se va recolta dimineata in conditii de sterilitate, intr-un vas steril, obtinut de la laborator.
Inainte de urinare se va face o toaleta a organelor genitale, cu apa si sapun pentru indepartarea eventualilor microbi. Tot in acest scop se recomanda ca urina sa se recolteze numai dupa ce prima parte a urinei, care a spalat canalul urinar, a fost aruncata.
In cazul in care se solicita recoltarea urinei din 24 de ore se va proceda astfel: se goleste vezica urinara, dimineata la ora 6. Incepand de la aceasta ora, se recolteaza urina pana a doua zi la ora 6. Pentru a nu se pierde din urina se urineaza separat de scaunul fecal. Se masoara apoi volumul urinei din 24 de ore si se noteaza. Se amesteca, in cazul in care urina a fost stransa in mai multe recipiente, se agita si se opreste o cantitate de 200 ml restul se arunca. Este de preferat ca recoltarea urinei de 24 ore sa se faca intr-o zi de repaus.
Femeile vor specifica daca urina a fost recoltata in perioda menstrutiei sau daca au folosit ovule cu medicament in ultimile 24 de ore.
Daca bolnavul este sub tratament, va specifica acest lucru impreuna cu denumirea medicamentului administrat.
Inainte cu 24 de ore de recoltarea urinei nu se vor consuma cantitati mari de lapte sau derivate ale acestuia, deoarece provoaca tulburarea urinei si produce o crestere a calciului din urina.
Persoanele care urmeaza un regim alimentar fara sare, trebuie sa comunice acest lucru personalului laboratorului, pentru a se cunoaste de ce cantitatea de sare din urina este scazuta.
In cazul in care, daca din diferite motive persoana nu poate urina, recoltarea urinei se va face de catre personalul medical, cu ajutorul unei sonde de cauciuc.

Recoltarea sangelui:

Se recolteaza de obicei in unitati sanitare specializate, dar poate fi recoltat si la domiciliu, in cazuri de urgenta. Deoarece recoltarea se face de catre personal medical specializat, nu vom insista decat asupra conditiilor de indeplinit inaintea recoltarii.
Se recomanda ca recoltarea sa se faca pe nemancate. Se va manca seara devreme (ora 18-19) putin si fara grasimi, caci o alimentatie bogata in grasimi va duce la tulburarea serului.
Nu se recomanda recoltarea sangelui de la persoanele obosite, nedormite si nervoase, situatie in care rezultatele analizelor pot prezenta abateri de la normal.

Recoltarea materiilor fecale:

Acesta analiza se face pentru a descoperii bolile digestive de natura microbiana (febra tifoida, dizenteria, intoxicatiile alimentare, etc.) sau de natura parazitara.(oua de paraziti intestinali). Recoltarea materiilor fecale pentru analiza oualor de paraziti, se face in recipiente speciale, primite de la laborator. In lipsa acestora se pot recolta in recipiente sau vase din plastic sau sticla, bine spalate si bine inchise cu capac. Se va recolta materii fecale proaspete, emise dimineata. In cazul in care in scaun se observa viermisori sau fragmente suspecte de viermi intestinali, acestia se vor recolta cu ajutorul unei pensete si dusi la laborator in vase ermetic inchise. Pentru ca acestia sa nu se usuce, se va turna peste ei spirt medicinal sau apa sarata.
Prin legislatia in viguare sunt obligati la sa efectueze analiza materiilor fecale, periodic, cei ce: lucreaza in sectorul alimentatiei publice, copiii care merg la crese sau gradinite etc.

Recoltarea secretiilor:

Se fac recoltari de secretii oculare, nazale, bucale, vaginale, ale canalului urinar, etc. Aceste recoltari se fac de regula in unitati sanitare, de catre personal medical. Este necesar ca in ziua recoltarii, bolnavul sa nu faca spalaturi, gargara sau irigatii cu substante dezinfectante. Secretia uretrala, a canalului urinar, se recolteaza dimineata, in laborator, avand grija ca bolnavul sa nu fi urinat in acea dimineata. Pentru femei, secretia uretrala si vaginala se recolteaza in cadrul cabinetului genicologic.
Recoltarea secretiei gastrice si duodenale se face numai in spital sau in laborator cu ajutorul unui tub special de cauciuc introdus in stomac si numai dimineata.

Sus


copyright © 2005-2015 Corpo San Servicii Medicale, toate drepturile rezervate.